TEK-İŞ SENDİKAMIZ İLE CUMHURİYET HALK PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AV.TURAN AYDOĞAN GÖRÜŞME

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AV.TURAN AYDOĞAN'A TURİZM İŞÇİLERİ'NİN SORUN VE SIKINTILARI İLETİLDİ

Konaklama ve Eğlence yerleri iş kolunda faaliyet gösteren "TEK-İŞ SENDİKAMIZ"adına Genelbaşkanımız "Okan Korkmaz",Genelbaşkan Yardımcımız "Ahmet Daldal" ve Yönetim kurulu üyemiz Kasım CANLI ile İstanbul Milletvekili Av. Turan AYDOĞAN ile işçi sorunlarını ve gündemi değerlendirdik.

3 Başlık altında yapılan görüşmelerde

1.TURİZM İŞÇİLERİ "ASKI SÜRECİ"

İşçilerin Askı süreci ve sonrasındaki mağduriyetleri

2.İŞSİZLİK MAAŞI

Turizm işçileri'nin Askı süreci döneminde hiç bir geliri olmadığından işsizlik ödeneğinden yararlanamadıklarını yararlanmaları hususunda gündeme getirilmesi talep edildi.

3.SENDİKALAŞMA

Turizm sektöründe 1Milyon işçi'nin sadece 40'bini sendikalıdır sendikalaşma oranının çok düşük olduğu örgütlenmelerin sendikal özgürlüğün ve hakların engellendiği hususunda yapılan görüşmelerde anayasa ve uluslar arası sözleşmeler altında güvence altına alınan Sendikal hakların Kullanılması'nın engellenmesi hususunda kanun ve hukuk'un yeterince işlemediği bilgilerini ilettik.

#Güçlü #İşçi #Güçlü #Mücadele #İşEkmekÖzgürlük.

UstaDerslik HABER SAYFASINA GİT